Food Safety Culture Canvas

Food Safety Culture CANVAS

Om zelf een food safety culture plan samen te stellen hebben wij speciaal voor jou een unieke tool bedacht, de Food Safety Culture CANVAS. Hiermee kun je op een eenvoudige wijze jouw eigen plan in kaart brengen. De Food Safety Culture CANVAS kun je alleen hier gratis downloaden.

De Food Safety Culture CANVAS, die is afgeleid van het Business Model Canvas van Alex Osterwalder, stelt je in staat op 1 pagina jouw volledige food safety culture plan in kaart te brengen. Geen dikke boeken met plannen, nee gewoon lekker compact in 1 overzicht. Als je vervolgens op 1 van de onderwerpen diepgang wilt, dan kun je er altijd nog een document aan toevoegen, of beter nog, verwijzen naar een onderdeel van je bestaande food safety management systeem.

Genoeg gepraat, afdrukken maar!

(TIP: doe het op een A3’tje, of nog groter).

Aan de slag  met jouw plan voor voedselveiligheidscultuur en stoom jouw organisatie klaar voor continue kwaliteitsverbetering.

  1. Hang het Food Safety Culture CANVAS op en muur, waar het voor iedereen zichtbaar is.
  2. Pak een paar dikke stiften en wat post-it blokjes
  3. Roep je team bij elkaar
  4. Ga het Food Safety Culture CANVAS samen invullen.

De kracht van het Food Safety Culture CANVAS is dat het actiegericht is. Er zijn immers al genoeg generieke surveys en questionnaires te vinden. Die zorgen weliswaar voor waardevol inzicht, maar niet voor de essentiële concrete beweging, die nodig is voor een betere cultuur zoals jij die voor ogen hebt.

Hulp nodig bij het invullen van dit plan? Twijfel niet om contact op te nemen!

Ben je nieuwsgierig naar de andere elementen van deze Food Safety Culture CANVAS waarmee jij kunt voldoen aan de product safety culture eisen van BRC? Blijf ons dan volgen!